dimarts, 22 febrer de 2011

SPAIN: de Guatemala a Guatepeor

La Contra de La Vanguardia d'avui ens ofereix una entrevista a Marc Vidal, Llicenciat en ADE, professor de la Universitat de Barcelona i emprenedor. L'entrevista no afegeix gaire cosa nova al que tothom ja sap sobre la gestió de la crisi a Espanya i la praxis catòlica de la concepció penalitzadora del Treball.1

No obstant, no deixa de ser una entrevista colpidora, tenaç i directe; una entrevista que no deixa gaire lloc a l'esperança:

"Somos una sociedad anestesiada a base de subsidios"
"Emerge la microburguesía lowcost; Ikea, Pan's & Company y EasyJet"
"En el nuevo modelo económico [...] España se estabilizará en un lugar extremadamente más bajo del que estaba"
"No se acabaran los subdsidios [...] muy pocos trabajarán mucho para que muchos no trabajen"
"El estado es interventor e inconveniente para los ímpetus emprendedores"
"Nuestro país tiene la tasa más alta de paro del mundo civilizado"
"Las ayudas acaban siempre en manos de los grandes grupos financieros [...] nunca en las pymes y los autónomos"
"Para montar un negocio en España requieres una media de cuarenta y siete días, en EEUU tres"

Aquestes són algunes de les afirmacions que es poden llegir a l'entrevista. Està clar que els nostres polítics d'aquí i d'allà han demostrat la seva inoperància per gestionar les èpoques opulentes per una banda i els temps de crisi per una altra. Com va dir Jose María García en una entrevista amb Jordi Basté a El món a Rac1 "si los banqueros solo dan que beneficios a sus entidades y los políticos solo que deuda, coño! que gestionen el gobierno los banqueros!" 
Més enllà d'aquest sarcasme del gran García, el que està clar que un món tecnocràtic en substitució d'uns inoperants polítics que ens volen adormits en la misèria del subsidi (la culpa també la tenim nosaltres per allò de"m'agafo un any d'atur; agafo la baixa perque sí; anem a putejar a l'empresa; em faig funcionari que és més còmode"...) seria una de les solucions. Gestors experts en cada camp, en cada àrea de treball.

Les meves vísceres han escrit aquest missatge més que el meu raonament. Tot i que, no seria estrany veure una generació haver de migrar a altres països més civilitzats que el nostre. Solament per no ser un simple mil eurista i lluitar per un lloc de treball d'acord amb una autoritat racional-legal i no pel clientelisme propi d’Espanya2

Per sort hi ha milers de joves emprenedors, de gent amb iniciativa i que en definitiva són, els que mantenen el país.

Recomano llegir alguns dels articles de Marc Vidal (marcvidal.cat), i em permeto el luxe a fer un Mash Up, o més aviat, un copy/paste del professor:Aunque no hablo demasiado de tecnología si hablo de emprender, de sociedad narcotizada y de escasez de iniciativa. Considero que la red, y en especial, la red de caracter social y colectivamente desorganizada puede ayudar a romper con esos elementos que pueden ser parte de una decisión orquestada por otros. Considero que en gran medida esos entornos, esas plataformas están llamadas a ser el espacio natural que la web social nos ofrece a los ciudadanos. Las herramientas que disponemos son tremendamente poderosas para tomar las riendas de nuestra existencia. En apenas diez días he estado en Colombia, Venezuela, Panamá, Costa Rica y hoy en Honduras y en todos esos lugares he podido aprender de mucha gente, pero sobretodo he podido averiguar hacia donde se dirigen algunos elementos de la tecnología social y de la emprendeduría colectiva. Una sociedad aumentada está en camino. ¿O ya está aquí?* Martín Lutero
*2 Halin i Mancini. Sistemas Mediáticos comparados

dilluns, 21 febrer de 2011

La Caverna mediàtica espanyolista no cedeix

La caverna mediàtica no s'atura en el seu intent de desestabilitzar al club blaugrana, sigui de la manera que sigui; ja són molts media els que apunten i llencen la seva bilis en contra de Guardiola i del seu equip.

Avui em vist dos episodis: el primer al del Diario As amb una errada infogràfica digne d'estudi. En el seu empeny de cohesionar el seu discurs del Villarato ja fan el que sigui. Això ja passa del amarillisme al castany-fosc. L'altre ítem maquiavèlic el trobem a la nena dels ulls de Esperanza Aguirre: Telemadrid. Com? Acusant a Guardiola de no contestar en Castellà. Els periodistes de Zona Champions de Telemadrid o van mentir o no són bons periodistes (per no informar-se bé); Guardiola a la roda de premsa prèvia al partit de Champions sí va respondre en Castellà. 

Un punt i a part mereix un programa subvencionat per un constructora de Madrid que fan a les nits. Un excel·lent programa d'humor que, d'alguna manera o una altre té similituds amb l'antològic "Aqui hay tomate": no te'ls pots pendre en sèrio, són programes d'humor. 

A vegades trobo a faltar l'expresident Laporta, el qual entenia, sabia i aturava ell els escopits que venien des de la caverna mediàtica. Un escut que feia una molt bona funció a Can Barça. Qui atura els trets ara?

Quan el PP guanyi les eleccions i el Madrid guanyi alguna cosa (que l'acabarà guanyant) de què punyetes parlarà la Caverna?

divendres, 18 febrer de 2011

MAP i ERC se separen

Moià Alternativa de Progrés i Esquerra Republicana no es presentaran en una sola candidatura a les eleccions municipals del mes de maig a Moià. Les setmanes de negociacions entre les dues formacions i altres plataformes cíviques de la població com MoiàDiuProu o el PSC, han arribat al final sense una entesa que pogués garantir la cohesió del grup.  MAP-ERC posen punt i final a la seva relació dels últims anys. La coalició havia capitalitzat l'oposició als governs de Montràs en els últims tres mandats. Navarro per una banda i Torres per un altra havien estat caps de llista de l'entesa al 99, al 2003 i 2007 respectivament.

L'horitzó que es presenta per a les eleccions es summament interessant, Montràs per una banda no repeteix com alcaldable després de gairebé 30 anys exercint el càrrec, i per l'altre MAP-ERC aniran separades. Un nou canvi de paradigma que obre tot tipus de possibilitats per a Moià i el seu Ajuntament. No obstant, algunes veus manifesten que això presenta un camí lliure per a Josep Martínez per aconseguir l'alcaldia de Moià. 

L'enquesta que, des d'aquest blog s'havia proposat ha deixat clara una cosa: el 78% desitjava que la coalició MAP-ERC anés endavant amb l'Elvira Permanyer com a alcaldable. Agraeixo la col·laboració de tothom que ha votat i ha visitat el blog. 


Els pròxims mesos es presenten divertits. 

dimarts, 15 febrer de 2011

Enquesta MAP-ERC: junts o separats??

El diari comarcal Regió 7 va publicar ahir una notícia en la que afirma que la plataforma MoiadiuProu obre una porta a fer una gran coalició d'esquerres per a les eleccions municipals d'aquest mes de maig. Aquesta coalició la formarien ERC, MAP, ICV, PSC i la pròpia plataforma.

Una setmana després que el candidat per Convergència i Unió, Josep Martínez, fos presentat com a candidat de la federació nacionalista, al cantó esquerra de l'espectre electoral no presenta una unitat com la del partit de Montràs. 

Tot i que els partits d'esquerres i la plataforma MoiadiuProu comparteixen el punt d'unió de la necessitat d'un canvi, la divergència resideix en les persones a encapçalar la llista per una banda, i en l'enfocament de la gestió de les responsabilitats de l'endeutament que pateix la Vila. Dit d'una altra manera, si s'ha d'anar més enllà de fer una auditoria.

A la part dreta d'aquest blog, hi ha un enquesta orientativa, perquè la gent de Moià pugui votar i d'aquesta manera expressar la seva opinió dins d'uns paràmetres que a dia d'avui s'estableixen com els més propers: les possibles coalicions i els possibles candidats. 
Diàriament, s'actualitzaran les dades en forma de post.


 

dissabte, 12 febrer de 2011

37 minuts, 16 segons i 150 euros

Excel·lent exemple real (que a tots ens ha passat) que serveix per definir el que significa el moviment Groundswell:

Doña María és una usuària d'una companyia de telefonia mòbil. Truca a la companyia per a fer una reclamació i després de 37 minuts i 16 segons al telèfon, a la Doña Maria li fan pagar 150 euros, sense possibilitat de defensa, si no és per endinsar-te en un entramat burocràtic made in Spain. Típic exemple de David contra Goliat.

Doña Maria, indignada, vol mostrar al món la seva situació i el tracte rebut per una gran corporació. La seva defensa és la de pujar a youtube el vídeo on es mostra al món la realitat del succés. Al cap de poc temps, la companyia telefònica, en aquest cas, Vodafone (podria haver estat Orange, Movistar o qualsevol altre) rectifica, reconeix els dret de Doña María i li retira la penalització de 150 euros. El vídeo ha estat efectiu.

El groundswell és concepte el qual les empreses han de tenir molt present, tan per la part positiva, com en aquest cas, negativa. El groundswell són onades d'opinió que es creen espontàniament a la xarxa gràcies a la web 2.0 i que les empreses de tot tipus han de tenir present. L'usuari, consumidor o audiència és ja un prosumer. És consumidor i productor alhora. 

El cas de la meva amiga Lluna, és un exemple dels milers que es succeeixen diàriament. És una oportunitat per les empreses i grans corporacions escoltar al client i millorar les relacions entre individu i institució. La web 2.0 ho permet. 

dimarts, 8 febrer de 2011

SILENT HILL 8


Projecte final de l'assignatura d'Àudio Digital en el que hem editat el so (música, efectes i ambients) del tràiler del videojoc de Survival Horror Silent Hill. Fet per A.Villanueva i A.LozanoPer visionar el tràiler fet per nosaltres fer click aqui o al enllaç més amunt indicat

diumenge, 6 febrer de 2011

Continuen les negociacions MAP-ERC


Moià Alternativa de Progrés i Esquerra Republicana continuen en negociacions per establir una candidatura conjunta cara a les eleccions municipals del mes de maig. Si bé la coalició ha anat de la mà les últimes legislatures, les diferències, per altra banda normals, que han sorgit entorn a la figura de qui ha de ser el candidat a l'alcaldia, han fet que, fins i tot, es plantegés anar amb candidatures diferents, la qual cosa hagués estat un passeig militar per Josep Martínez, candidat de CIU per guanyar les eleccions. 

Si bé les posicions són molt properes, des del MAP no ha agradat que ahir dissabte sortís publicat al diari Regió 7 (5 de febrer, pàgina 3) que Dionís Guiteres (ERC) fos la persona més ben posicionada per encapçalar la llista de MAP-ERC. 

Cal dir que la entesa o coalició no només la formen el MAP i ERC. Altres sensibilitats polítiques i moviments socials com MoiàDiuProu o Iniciativa per Catalunya, integren i formen part també de l'entesa. 

Des del PSC, per altra banda, esperen i confien a ser claus en la formació de govern de l'Ajuntament de Moià.

dissabte, 5 febrer de 2011

Deu lleis interessants sobre la comunicació multimèdia

Law #1 Make it interactive
It gives control to the user, and with our interest in metrics, interactivity increases stickiness — basically the amount of time spent on the site.
Law #2 Be search engine friendly
Design your site and your headlines with SEO in mind.  Avoid Flash animation or images in the upper-left of your page.  Spiders look at first 1-4 words in a headline, so you want to pay special attention to the way you write them.
Law #3 Aggregate and generate
Don’t be afraid to publish good work that other people do in addition to the work that you generate.
Law #4 Go raw, let viewers experience information on their own terms
Use raw video and other source information to let audience members see it for themseves.  Put your evidence online.
Law #5 Leverage your digital assetsYou may be generating information that the public will be interested in, i.e. putting your editorial meeting online.  If it’s completely unique content that people really want, they’ll pay for it, i.e. at least one newspaper experimenting with a pay wall for obits.
Law #6 Involve the public, but make it meaningfulGive people a way to share what they know.
Law #7 Tap into local passion groupsGive people a place to meet like-minded individuals ala Facebook.  Help them form communities.
Law #8 Map itMapping gives you a wide shot and specificity in communicating information.  The washingtonpost.com “Faces of the Fallen” project is one example.  Try quikmaps for easily creating an interactive map.
Law #9 Feed your needs, tooGet yourself in front of the world online.  For example, check out the oil ticker on the NewsHour website, which they allowed other news organizations to embed in their own sites.
Law #10 Save elaborate presentations for projects with staying power
If it’s going to be a lot of work, make sure it has shelf life.

dijous, 3 febrer de 2011

Excelente Stop Motion de Anaïs Pascual "Dulces Sueños"


Excellent work of Anaïs Pascual, third year student at UVIC Audiovisual Communication.
A stop motion awesome, "Sweet Dreams"video

dimecres, 2 febrer de 2011

Piqué i Shakira fan anys


El destí ha volgut que avui dia 2 de febrer, Gerard Piqué i Shakira Isabel Ripoll, facin anys. Vint-i-quatre i trenta quatre respectivament. Des d'aquí també vull felicitar al meu amic Artur, que encara que no sigui tan famós, també mereix una felicitació per arribar a l'edat de Crist.

Cent cinquanta mil euros, segons La Vanguardia, es pagarien per una fotografia del futbolista català i la cantant colombiana. Els paparazzis esperen entre Bellaterra i Sant Cugat qualsevol moviment de cotxes i/o persones sospitoses de portar el waka-waka al damunt. Llàstima, pensaran alguns paparazzis, que dins del maleter d'algun cotxe no hi hagi una cam.

El que va començar amb un rumor en el passat mundial de futbol, s'ha convertit pràcticament en notícia. Bé farien, al meu parer, de fer oficial la relació. El passat diumenge, a Alacant, Piqué va haver d'aguantar, "Yo también se hacer el waka-waka" o escoltar la cançó "Loca" pels megàfons del camp de l'Hèrcules. Esperem que tot això no capgiri en contra del enorme central del Barça i per tant de l'equip de Pep.